A-lag

Vinst med 3-1 mot Strömstad
2022-03-14 09:31
Huvudtränare Fredrik Kallin var nöjd med Tanums andrahalvlek mot Strömstad

Tanums IF besegrade IFK Strömstads andralag med 3-1 (1-0) i söndagens träningsmatch på Sparvallen. Trots en del bortfall på ordinarie spelare stod TIF för en bra insats, framförallt under den andra halvleken. Där kunde man avgöra med två mål under matchens sista 20 minuter. Tanums mål gjordes av Abshir Abdi (2 st) och Sebastian Eliasson.

Tanums tränare Fredrik Kallin sammanfattar matchen såhär:

"Första halvlek är inte jättebra från våran sida. Vi håller inte riktigt ihop laget så som vi har gjort i de tidigare matcherna. Strömstad får alldeles för stora ytor mellan vårat anfall och mittfält. Våra yttermittfältare och ytterbackar hamnade fel i försvarsspelet vilket gjorde att vi inte riktigt var där vi ska vara i våra positioner när vi vann boll.

Vi gör sedan en bättre andra halvlek, då börjar det likna det spelet som vi vill spela. Före matchen pratade vi mycket om offensiva och defensiva hörnor, där vi har haft problem i de tidigare träningsmatcherna. Idag gör vi 2 mål på hörnor och samtidigt släpper vi inte in något, så det känns väldigt bra. Vinst med 3-1 kändes rättvist. Väldigt positivt att vi nu gjort 10 mål på 3 matcher! Skulle också vilja passa på att lyfta fram 16-åriga Mattis Danielssons fina inhopp. En kille med bra spelförståelse och en bra passningsfot."

Tanums ordinarie målvakt Felix Kallin fick för dagen agera utespelare. Detta öppnade för nyförvärvet från Bullaren, Kristoffer Andersson, att få debutera i Tanums målbur. Såhär säger han om matchen och om att vara tillbaka i TIF:

"Det kändes jäkligt kul! Försvaret gjorde det bra och vi körde vårat spel kändes det som. För min egen del kändes det väldigt kul att få spela i min moderklubb Tanums IF igen, det har ju inte gjort de sedan ungdomsåren. Det är en god kamratskap och gemenskap i laget. Grabbarna har varit oerhört välkomnande, vi har verkligen roligt tillsammans på träningar och matcher."

Förlust i Kungshamn 2022-03-03 13:02
Kungshamn borta ikväll2022-03-02 11:53
Läget i truppen 2022-01-31 13:04
Truppläget inför 20222021-12-10 13:08
Hemmamatch mot Munkedal 2021-08-20 20:34
Truppen mot Hamburgsund2021-06-08 09:05
Förlust mot Bullaren 2021-06-05 19:50
Glad Påsk2021-04-03 10:07